Gastronomia
Fabryka Norblina to wyjątkowe miejsce dla miłośników dobrego jedzenia. W zabytkowych halach pofabrycznego kompleksu powierzchnia poświęcona kulinariom zajmuje ponad 10 tys. mkw. To największa tego typu strefa w Polsce! Największym operatorem przestrzeni gastronomicznej jest FoodTown, który zabiera smakoszy w kulinarną podróż dookoła świata. To 23 koncepty gastronomiczne wraz z 5 barami tematycznymi. Oprócz tego, w historycznych uliczkach na gości czekają także restauracje: Bocca Ristorante & Pizzeria, Paradiso, legendarny warszawski Blue Cactus czy Soul on the Grill. Dodatkowo w sezonie letnim, specjalnie dla amatorów spędzania wolnego czasu na powietrzu, Fabrykę Norblina wypełniają liczne ogródki poszczególnych barów i restauracji, gdzie doznaniom smakowym towarzyszą dźwięki muzyki na żywo.
Z pewnością każdy znajdzie tu coś dla siebie!
Amar Beirut
Amar Beirut to libańska restauracja, w której odkryjesz urokliwy wystrój, przepyszną kuchnię i rozrywkę na żywo na trzech wyjątkowych piętrach – w ogrodzie, w restauracji, mezzaninie i barze na dachu.
Nasze menu to skarbnica libańskich przysmaków, od kremowych hummusów, po wyjątkowe libańskie desery. Nasz bar jest równie wyjątkowy, to tu autorskie koktajle są starannie przygotowywane na bazie autentycznych libańskich smaków. Cieszcie się nimi w towarzystwie shishy!
Amar Beirut
Amar Beirut to libańska restauracja, w której odkryjesz urokliwy wystrój, przepyszną kuchnię i rozrywkę na żywo na trzech wyjątkowych piętrach – w ogrodzie, w restauracji, mezzaninie i barze na dachu.
Nasze menu to skarbnica libańskich przysmaków, od kremowych hummusów, po wyjątkowe libańskie desery. Nasz bar jest równie wyjątkowy, to tu autorskie koktajle są starannie przygotowywane na bazie autentycznych libańskich smaków. Cieszcie się nimi w towarzystwie shishy!
Bibi’s Cafe & Bar
To miejsce stworzone z pasji do zdrowego gotowania i dzielenia się tym, co najlepsze w formule All Day Long.
Bibi budzi aromatem kawy, w południe orzeźwia świeżo wyciskanymi sokami, by wieczorami celebrować przy wyśmienitych koktajlach.
Wspólne smakowanie oraz niekończące się toasty i rozmowy, wśród chrupiącego pieczywa, wypiekanego za rogiem przez zaprzyjaźnionego piekarza, w towarzystwie warzyw i owoców od lokalnych dostawców oraz jaj od szczęśliwych kurek, to jest to, czym Bibi wita swoich Gości, w sercu Fabryki Norblina, przez 7 dni w tygodniu od 7:30 (w weekendy od 9:00) do późnych wieczornych godzin!
Przyjdź, smakuj i wznieś toast razem z nami! Daj ugościć się przez Bibi i odkryj nowe miejsce na gastronomicznej mapie Fabryki Norblina! Bibi’s Cafe & Bar
Bibi’s Cafe & Bar
To miejsce stworzone z pasji do zdrowego gotowania i dzielenia się tym, co najlepsze w formule All Day Long.
Bibi budzi aromatem kawy, w południe orzeźwia świeżo wyciskanymi sokami, by wieczorami celebrować przy wyśmienitych koktajlach.
Wspólne smakowanie oraz niekończące się toasty i rozmowy, wśród chrupiącego pieczywa, wypiekanego za rogiem przez zaprzyjaźnionego piekarza, w towarzystwie warzyw i owoców od lokalnych dostawców oraz jaj od szczęśliwych kurek, to jest to, czym Bibi wita swoich Gości, w sercu Fabryki Norblina, przez 7 dni w tygodniu od 7:30 (w weekendy od 9:00) do późnych wieczornych godzin!
Przyjdź, smakuj i wznieś toast razem z nami! Daj ugościć się przez Bibi i odkryj nowe miejsce na gastronomicznej mapie Fabryki Norblina! Bibi’s Cafe & Bar
Bocca
Ciao Amici!
Zapraszamy Was do Bocca Ristorante & Pizzeria – miejsca w którym poczujecie się jak w prawdziwym włoskim domu. Od dziś prawdziwą włoską kuchnię macie na wyciągnięcie ręki. Restauracja Bocca to miejsce z prawdziwą włoską gościnnością. Chcemy aby każdy z naszych Gości mógł spędzić czas w biesiadnej atmosferze pełnej celebracji, przy wspaniałym oryginalnym włoskim jedzeniu i winie. Wszystkie nasze produkty pochodzą prosto ze słonecznej Italii. Zaczynając od mąki, pomidorów i mozzarelli do pizzy po resztę produktów. Mąka na naszą pizzę dostarczana jest do nas z bezpośrednio z Neapolu od rodziny Caputo z młynu pracującego od 1924 roku.
Ti stiamo aspettando!
Bocca
Ciao Amici!
Zapraszamy Was do Bocca Ristorante & Pizzeria – miejsca w którym poczujecie się jak w prawdziwym włoskim domu. Od dziś prawdziwą włoską kuchnię macie na wyciągnięcie ręki. Restauracja Bocca to miejsce z prawdziwą włoską gościnnością. Chcemy aby każdy z naszych Gości mógł spędzić czas w biesiadnej atmosferze pełnej celebracji, przy wspaniałym oryginalnym włoskim jedzeniu i winie. Wszystkie nasze produkty pochodzą prosto ze słonecznej Italii. Zaczynając od mąki, pomidorów i mozzarelli do pizzy po resztę produktów. Mąka na naszą pizzę dostarczana jest do nas z bezpośrednio z Neapolu od rodziny Caputo z młynu pracującego od 1924 roku.
Ti stiamo aspettando!
Blue Cactus
W latach 90. byliśmy pierwszą restauracją w Warszawie oferującą kuchnię Tex-Mex. Przez ponad 22 lata towarzyszyliśmy Naszym Gościom w ważnych dla nich momentach i uroczystościach, a także podczas imprez firmowych. Widząc tęsknotę za Blue Cactusem na warszawskiej mapie gastronomicznej, wiedzieliśmy, że nie możemy tego tak zostawić, dlatego wróciliśmy do Was w nowej odsłonie! Blue Cactus to nie tylko kolorowe wnętrza wypełnione muzyką. To przede wszystkim miejsce, w którym tworzą się wspomnienia. Pamiętamy o przeszłości, dlatego w nowych lokalizacjach czekają na Was dawne krzesła, stoły, lampy i nie tylko!
Blue Cactus
W latach 90. byliśmy pierwszą restauracją w Warszawie oferującą kuchnię Tex-Mex. Przez ponad 22 lata towarzyszyliśmy Naszym Gościom w ważnych dla nich momentach i uroczystościach, a także podczas imprez firmowych. Widząc tęsknotę za Blue Cactusem na warszawskiej mapie gastronomicznej, wiedzieliśmy, że nie możemy tego tak zostawić, dlatego wróciliśmy do Was w nowej odsłonie! Blue Cactus to nie tylko kolorowe wnętrza wypełnione muzyką. To przede wszystkim miejsce, w którym tworzą się wspomnienia. Pamiętamy o przeszłości, dlatego w nowych lokalizacjach czekają na Was dawne krzesła, stoły, lampy i nie tylko!
Donkey Shoe
Donkey Shoe to innowacyjny koncept barowy, który inspiracje czerpie z historii. Pokłosiem prohibicji alkoholowej obowiązującej miedzy 1919, a 1933 rokiem w Stanach Zjednoczonych, było pojawienie się ukrytych barów. Zakamuflowane w miejskich zakamarkach przybytki, wbrew obowiązującemu prawu realizowały sprzedaż trunków wyskokowych. Był to początek współcześnie kwitnącego nurtu w kulturze koktajlowej – ,,speakeasy”.
Donkey Shoe natchnione zostało Texasem i Meksykiem. Obydwa areały pełniły kluczową rolę w trakcie ,,szlachetnego eksperymentu” (tak nazywano prohibicję). Na półkach znajdziemy szeroką gamę spirytualiów z agawy, jak i nienaganną selekcję destylatów z kukurydzy. Kluczowym elementem miejsca jest koktajlowa wyobraźnia utalentowanych barmanów, którzy na co dzień z wielkim entuzjazmem dzielą się swoją pasją do łączenia smaków.
Miejsce skrywa się w pasażu Wernera. Znajdziecie je za żeliwnymi drzwiami.
Szukajcie podkowy i bądźcie cierpliwi.
Donkey Shoe
Donkey Shoe to innowacyjny koncept barowy, który inspiracje czerpie z historii. Pokłosiem prohibicji alkoholowej obowiązującej miedzy 1919, a 1933 rokiem w Stanach Zjednoczonych, było pojawienie się ukrytych barów. Zakamuflowane w miejskich zakamarkach przybytki, wbrew obowiązującemu prawu realizowały sprzedaż trunków wyskokowych. Był to początek współcześnie kwitnącego nurtu w kulturze koktajlowej – ,,speakeasy”.
Donkey Shoe natchnione zostało Texasem i Meksykiem. Obydwa areały pełniły kluczową rolę w trakcie ,,szlachetnego eksperymentu” (tak nazywano prohibicję). Na półkach znajdziemy szeroką gamę spirytualiów z agawy, jak i nienaganną selekcję destylatów z kukurydzy. Kluczowym elementem miejsca jest koktajlowa wyobraźnia utalentowanych barmanów, którzy na co dzień z wielkim entuzjazmem dzielą się swoją pasją do łączenia smaków.
Miejsce skrywa się w pasażu Wernera. Znajdziecie je za żeliwnymi drzwiami.
Szukajcie podkowy i bądźcie cierpliwi.
Food Town
W 5 zabytkowych halach, na powierzchni 3,2 tys. mkw. znajduje się klimatyczny Food Town z 23 konceptami gastronomicznymi inspirowanymi trendami z całego świata. To wyjątkowe miejsce w otoczeniu przepięknej, historycznej architektury, z muzyką w tle i ofertą, która pobudzi kubki smakowe każdego gościa. W czterech zabytkowych halach Food Town goszczą restauracje, piąta dedykowana jest wydarzeniom rozrywkowym i kulturalnym, na które Fabryka Norblina zaprasza zarówno w tygodniu, jak i w weekendy.
Food Town
W 5 zabytkowych halach, na powierzchni 3,2 tys. mkw. znajduje się klimatyczny Food Town z 23 konceptami gastronomicznymi inspirowanymi trendami z całego świata. To wyjątkowe miejsce w otoczeniu przepięknej, historycznej architektury, z muzyką w tle i ofertą, która pobudzi kubki smakowe każdego gościa. W czterech zabytkowych halach Food Town goszczą restauracje, piąta dedykowana jest wydarzeniom rozrywkowym i kulturalnym, na które Fabryka Norblina zaprasza zarówno w tygodniu, jak i w weekendy.
Good Lood
Good Lood to nieszablonowa loodziarnia, codziennie inspirująca nowymi, zaskakującymi smakami. Nasze loody kręcimy w Krakowie, na śmietance i mleku z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Skale oraz świeżych owocach, ziołach i orzechach. Dla naszych Gości nieustannie odkrywamy loody na nowo, sięgając po nieoczekiwane połączenia, korzystając tylko z najlepszej jakości składników. Tworzymy smaki mleczne, wegańskie, sorbety oraz lody bez dodatku cukru, a wszystkie – bez konserwantów, sztucznych barwników i polepszaczy!
Good Lood
Good Lood to nieszablonowa loodziarnia, codziennie inspirująca nowymi, zaskakującymi smakami. Nasze loody kręcimy w Krakowie, na śmietance i mleku z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Skale oraz świeżych owocach, ziołach i orzechach. Dla naszych Gości nieustannie odkrywamy loody na nowo, sięgając po nieoczekiwane połączenia, korzystając tylko z najlepszej jakości składników. Tworzymy smaki mleczne, wegańskie, sorbety oraz lody bez dodatku cukru, a wszystkie – bez konserwantów, sztucznych barwników i polepszaczy!
Moxo
Restauracja oraz bary będące sercem MOXO biją w rytmie Nikkei, czyli zjawiskowej fuzji dwóch kulinarnych światów. Zgrabna hybryda pięknych tradycji Peru i Japonii, będąca owocem wydarzeń ekonomicznych XIX wieku. Wówczas do Ameryki Południowej trafiły rzesze mieszkańców kraju kwitnącej wiśni, przywożąc ze sobą tradycje kulinarne, które naturalną drogą wzbogaciły kuchnie peruwiańską.
Moxo
Restauracja oraz bary będące sercem MOXO biją w rytmie Nikkei, czyli zjawiskowej fuzji dwóch kulinarnych światów. Zgrabna hybryda pięknych tradycji Peru i Japonii, będąca owocem wydarzeń ekonomicznych XIX wieku. Wówczas do Ameryki Południowej trafiły rzesze mieszkańców kraju kwitnącej wiśni, przywożąc ze sobą tradycje kulinarne, które naturalną drogą wzbogaciły kuchnie peruwiańską.
Paradiso
Paradiso Warsaw to restauracja z autentyczną kuchnią Asian Fusion, prawdziwym koktajl barem i muzyką na żywo – istny Raj w #FabrykaNorblina! To idealne miejsce na spotkania towarzyskie, imprezy firmowe oraz celebracje wyjątkowych chwil w gronie najbliższych. Przetestujcie sami i dajcie znać, jak Wam się podobało!
Paradiso
Paradiso Warsaw to restauracja z autentyczną kuchnią Asian Fusion, prawdziwym koktajl barem i muzyką na żywo – istny Raj w #FabrykaNorblina! To idealne miejsce na spotkania towarzyskie, imprezy firmowe oraz celebracje wyjątkowych chwil w gronie najbliższych. Przetestujcie sami i dajcie znać, jak Wam się podobało!
Pijalnia Ziół „Dary Natury”
Pijalnia Ziół Dary Natury jest miejscem, gdzie w otoczeniu drewna i aromatycznych ziołowych bukietów można zjeść pyszny, wegetariański lunch, spędzić relaksujący czas z przyjaciółmi czy odetchnąć po ciężkim dniu. W lokalu znajduje się również zielarski sklep firmowy Dary Natury. Pijalnia Ziół na terenie Fabryki Norblina jest już drugim lokalem w Warszawie. Pierwsza lokalizacja została otwarta w 2018 roku, przy ul. Mokotowskiej 19 (Plac Zbawiciela). W menu obu lokali królują przede wszystkim ziołowe napoje, wegańskie i wegetariańskie zupy, naleśniki, pierogi, pasztety czy kanapki. Wśród deserów znaleźć można zarówno tradycyjne specjały, podlaskie ciasto Marcinek, jak i lżejsze słodkości, jak wegańska, bezglutenowa tarta z kwiatami lawendy.ującymi smakami.
Pijalnia Ziół „Dary Natury”
Pijalnia Ziół Dary Natury jest miejscem, gdzie w otoczeniu drewna i aromatycznych ziołowych bukietów można zjeść pyszny, wegetariański lunch, spędzić relaksujący czas z przyjaciółmi czy odetchnąć po ciężkim dniu. W lokalu znajduje się również zielarski sklep firmowy Dary Natury. Pijalnia Ziół na terenie Fabryki Norblina jest już drugim lokalem w Warszawie. Pierwsza lokalizacja została otwarta w 2018 roku, przy ul. Mokotowskiej 19 (Plac Zbawiciela). W menu obu lokali królują przede wszystkim ziołowe napoje, wegańskie i wegetariańskie zupy, naleśniki, pierogi, pasztety czy kanapki. Wśród deserów znaleźć można zarówno tradycyjne specjały, podlaskie ciasto Marcinek, jak i lżejsze słodkości, jak wegańska, bezglutenowa tarta z kwiatami lawendy.ującymi smakami.
Soul On The Grill
Restauracja SOUL ON THE GRILL to wyjątkowa amerykańska kuchnia w industrialnych klimatach Fabryki Norblina. W menu znajdziecie takie pozycje jak steki, burgery, żeberka i znacznie więcej. W ofercie mamy szeroki wybór alkoholi i bogatą selekcję win. Zapraszamy do naszego lokalu, który na parterze przywita Was wystrojem rodem z amerykańskich barów, a na piętrze zaskoczy brytyjską elegancją ocieploną nietuzinkowym drewnianym wykończeniem.
Soul On The Grill
Restauracja SOUL ON THE GRILL to wyjątkowa amerykańska kuchnia w industrialnych klimatach Fabryki Norblina. W menu znajdziecie takie pozycje jak steki, burgery, żeberka i znacznie więcej. W ofercie mamy szeroki wybór alkoholi i bogatą selekcję win. Zapraszamy do naszego lokalu, który na parterze przywita Was wystrojem rodem z amerykańskich barów, a na piętrze zaskoczy brytyjską elegancją ocieploną nietuzinkowym drewnianym wykończeniem.
Uwaga Piwo
Uwaga! Ostrzegamy! W tym lokalu podajemy najlepsze rzemieślnicze piwo z kranu! Uwaga Piwo to rodzinny pub, który stworzyliśmy z pasji do piwa i miłości do ludzi. U nas poczujecie się jak w domu, a nam miło będzie Was ugościć.
Czeka na Was piwo w szerokiej gamie stylów i smaków. Od piw klasycznych po bardziej wysublimowane, wśród nich prawdziwe hity, championy i piwne premiery.
Tu krzewimy wysoką kulturę picia piwa i tworzymy miłą atmosferę sprzyjającą rozmowom przy kuflu piwa. Na wyłączność możemy również wynająć Wam salę na imprezy okolicznościowe lub spotkania firmowe.
Uwaga Piwo
Uwaga! Ostrzegamy! W tym lokalu podajemy najlepsze rzemieślnicze piwo z kranu! Uwaga Piwo to rodzinny pub, który stworzyliśmy z pasji do piwa i miłości do ludzi. U nas poczujecie się jak w domu, a nam miło będzie Was ugościć.
Czeka na Was piwo w szerokiej gamie stylów i smaków. Od piw klasycznych po bardziej wysublimowane, wśród nich prawdziwe hity, championy i piwne premiery.
Tu krzewimy wysoką kulturę picia piwa i tworzymy miłą atmosferę sprzyjającą rozmowom przy kuflu piwa. Na wyłączność możemy również wynająć Wam salę na imprezy okolicznościowe lub spotkania firmowe.
Wine First
Wine First to najnowsze miejsce na winiarskiej mapie warszawy. Przyjemne wnętrza w naturalnych kolorach, profesjonalna ale luźna obsługa i selekcja win z całego świata. Nazwa WineBaru zdradza jego charakterystykę, bowiem wino jest tutaj głównym bohaterem.
Wine First
Wine First to najnowsze miejsce na winiarskiej mapie warszawy. Przyjemne wnętrza w naturalnych kolorach, profesjonalna ale luźna obsługa i selekcja win z całego świata. Nazwa WineBaru zdradza jego charakterystykę, bowiem wino jest tutaj głównym bohaterem.
Wiśniewski Ltd.
Poznajmy się lepiej. Oto Wiśniewski…
• Otwarty – pierwszy w Polsce koncept gastronomiczny łączący funkcję baru i sklepu z mono produktem, wiśniówką.
• Szczery – napój spirytusowy o intensywnym smaku i aromacie wiśni, zwany również wiśniówką. W pełni naturalny, prosty w składzie, wytwarzany przez małą manufakturę.
• Towarzyski – recepta na dobrze spędzony czas w towarzystwie. Okazja do wzniesienia toastu, rozmów i spotkań.
Wiśniewski Ltd.
Poznajmy się lepiej. Oto Wiśniewski…
• Otwarty – pierwszy w Polsce koncept gastronomiczny łączący funkcję baru i sklepu z mono produktem, wiśniówką.
• Szczery – napój spirytusowy o intensywnym smaku i aromacie wiśni, zwany również wiśniówką. W pełni naturalny, prosty w składzie, wytwarzany przez małą manufakturę.
• Towarzyski – recepta na dobrze spędzony czas w towarzystwie. Okazja do wzniesienia toastu, rozmów i spotkań.