Gastronomia
Fabryka Norblina to wyjątkowe miejsce dla miłośników dobrego jedzenia. W zabytkowych halach pofabrycznego kompleksu powierzchnia poświęcona kulinariom zajmuje ponad 10 tys. mkw. To największa tego typu strefa w Polsce! Największym operatorem przestrzeni gastronomicznej jest FoodTown, który zabiera smakoszy w kulinarną podróż dookoła świata. To 23 koncepty gastronomiczne wraz z 5 barami tematycznymi. Oprócz tego, w historycznych uliczkach na gości czekają także restauracje: Bocca Ristorante & Pizzeria, Paradiso, legendarny warszawski Blue Cactus czy Soul on the Grill. Dodatkowo w sezonie letnim, specjalnie dla amatorów spędzania wolnego czasu na powietrzu, Fabrykę Norblina wypełniają liczne ogródki poszczególnych barów i restauracji, gdzie doznaniom smakowym towarzyszą dźwięki muzyki na żywo.
Z pewnością każdy znajdzie tu coś dla siebie!
Bocca
Ciao Amici!
Zapraszamy Was do Bocca Ristorante & Pizzeria – miejsca w którym poczujecie się jak w prawdziwym włoskim domu. Od dziś prawdziwą włoską kuchnię macie na wyciągnięcie ręki. Restauracja Bocca to miejsce z prawdziwą włoską gościnnością. Chcemy aby każdy z naszych Gości mógł spędzić czas w biesiadnej atmosferze pełnej celebracji, przy wspaniałym oryginalnym włoskim jedzeniu i winie. Wszystkie nasze produkty pochodzą prosto ze słonecznej Italii. Zaczynając od mąki, pomidorów i mozzarelli do pizzy po resztę produktów. Mąka na naszą pizzę dostarczana jest do nas z bezpośrednio z Neapolu od rodziny Caputo z młynu pracującego od 1924 roku.
Ti stiamo aspettando!


Bocca
Ciao Amici!
Zapraszamy Was do Bocca Ristorante & Pizzeria – miejsca w którym poczujecie się jak w prawdziwym włoskim domu. Od dziś prawdziwą włoską kuchnię macie na wyciągnięcie ręki. Restauracja Bocca to miejsce z prawdziwą włoską gościnnością. Chcemy aby każdy z naszych Gości mógł spędzić czas w biesiadnej atmosferze pełnej celebracji, przy wspaniałym oryginalnym włoskim jedzeniu i winie. Wszystkie nasze produkty pochodzą prosto ze słonecznej Italii. Zaczynając od mąki, pomidorów i mozzarelli do pizzy po resztę produktów. Mąka na naszą pizzę dostarczana jest do nas z bezpośrednio z Neapolu od rodziny Caputo z młynu pracującego od 1924 roku.
Ti stiamo aspettando!

Food Town
W 5 zabytkowych halach, na powierzchni 3,2 tys. mkw. znajduje się klimatyczny Food Town z 23 konceptami gastronomicznymi inspirowanymi trendami z całego świata. To wyjątkowe miejsce w otoczeniu przepięknej, historycznej architektury, z muzyką w tle i ofertą, która pobudzi kubki smakowe każdego gościa. W czterech zabytkowych halach Food Town goszczą restauracje, piąta dedykowana jest wydarzeniom rozrywkowym i kulturalnym, na które Fabryka Norblina zaprasza zarówno w tygodniu, jak i w weekendy.

Food Town
W 5 zabytkowych halach, na powierzchni 3,2 tys. mkw. znajduje się klimatyczny Food Town z 23 konceptami gastronomicznymi inspirowanymi trendami z całego świata. To wyjątkowe miejsce w otoczeniu przepięknej, historycznej architektury, z muzyką w tle i ofertą, która pobudzi kubki smakowe każdego gościa. W czterech zabytkowych halach Food Town goszczą restauracje, piąta dedykowana jest wydarzeniom rozrywkowym i kulturalnym, na które Fabryka Norblina zaprasza zarówno w tygodniu, jak i w weekendy.
Good Lood
Good Lood to nieszablonowa loodziarnia, codziennie inspirująca nowymi, zaskakującymi smakami. Nasze loody kręcimy w Krakowie, na śmietance i mleku z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Skale oraz świeżych owocach, ziołach i orzechach. Dla naszych Gości nieustannie odkrywamy loody na nowo, sięgając po nieoczekiwane połączenia, korzystając tylko z najlepszej jakości składników. Tworzymy smaki mleczne, wegańskie, sorbety oraz lody bez dodatku cukru, a wszystkie – bez konserwantów, sztucznych barwników i polepszaczy!


Good Lood
Good Lood to nieszablonowa loodziarnia, codziennie inspirująca nowymi, zaskakującymi smakami. Nasze loody kręcimy w Krakowie, na śmietance i mleku z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Skale oraz świeżych owocach, ziołach i orzechach. Dla naszych Gości nieustannie odkrywamy loody na nowo, sięgając po nieoczekiwane połączenia, korzystając tylko z najlepszej jakości składników. Tworzymy smaki mleczne, wegańskie, sorbety oraz lody bez dodatku cukru, a wszystkie – bez konserwantów, sztucznych barwników i polepszaczy!

Let’s Nibble
Let’s Nibble to nowy gastronomiczny koncept mieszczący się w samym centrum Food Town – tuż przy BioBazarze. Miejsce stworzone z pasji do comfort foodu, kreatywnej i świadomej kuchni, idei wspólnego spędzania czasu i wyselekcjonowanego wina. Menu Nibble to nowoczesne i odważne smaki, przygotowywane z naciskiem na świadome wykorzystanie produktów przy współpracy z zaufanymi dostawcami. Pozycje podawane są w formie dań do dzielenia się, testowania i dosłownie skubania, a dopełnieniem każdego z nich jest idealnie dopasowane wino z każdego zakątka świata. Wszystko to w towarzystwie klimatycznego oświetlenia, industrialnej architektury i sztuki.

Let’s Nibble
Let’s Nibble to nowy gastronomiczny koncept mieszczący się w samym centrum Food Town – tuż przy BioBazarze. Miejsce stworzone z pasji do comfort foodu, kreatywnej i świadomej kuchni, idei wspólnego spędzania czasu i wyselekcjonowanego wina. Menu Nibble to nowoczesne i odważne smaki, przygotowywane z naciskiem na świadome wykorzystanie produktów przy współpracy z zaufanymi dostawcami. Pozycje podawane są w formie dań do dzielenia się, testowania i dosłownie skubania, a dopełnieniem każdego z nich jest idealnie dopasowane wino z każdego zakątka świata. Wszystko to w towarzystwie klimatycznego oświetlenia, industrialnej architektury i sztuki.
Pijalnia Ziół “Dary Natury”
Pijalnia Ziół Dary Natury jest miejscem, gdzie w otoczeniu drewna i aromatycznych ziołowych bukietów można zjeść pyszny, wegetariański lunch, spędzić relaksujący czas z przyjaciółmi czy odetchnąć po ciężkim dniu. W lokalu znajduje się również zielarski sklep firmowy Dary Natury. Pijalnia Ziół na terenie Fabryki Norblina jest już drugim lokalem w Warszawie. Pierwsza lokalizacja została otwarta w 2018 roku, przy ul. Mokotowskiej 19 (Plac Zbawiciela). W menu obu lokali królują przede wszystkim ziołowe napoje, wegańskie i wegetariańskie zupy, naleśniki, pierogi, pasztety czy kanapki. Wśród deserów znaleźć można zarówno tradycyjne specjały, podlaskie ciasto Marcinek, jak i lżejsze słodkości, jak wegańska, bezglutenowa tarta z kwiatami lawendy.ującymi smakami.


Pijalnia Ziół “Dary Natury”
Pijalnia Ziół Dary Natury jest miejscem, gdzie w otoczeniu drewna i aromatycznych ziołowych bukietów można zjeść pyszny, wegetariański lunch, spędzić relaksujący czas z przyjaciółmi czy odetchnąć po ciężkim dniu. W lokalu znajduje się również zielarski sklep firmowy Dary Natury. Pijalnia Ziół na terenie Fabryki Norblina jest już drugim lokalem w Warszawie. Pierwsza lokalizacja została otwarta w 2018 roku, przy ul. Mokotowskiej 19 (Plac Zbawiciela). W menu obu lokali królują przede wszystkim ziołowe napoje, wegańskie i wegetariańskie zupy, naleśniki, pierogi, pasztety czy kanapki. Wśród deserów znaleźć można zarówno tradycyjne specjały, podlaskie ciasto Marcinek, jak i lżejsze słodkości, jak wegańska, bezglutenowa tarta z kwiatami lawendy.ującymi smakami.

Soul On The Grill
Restauracja SOUL ON THE GRILL to wyjątkowa amerykańska kuchnia w industrialnych klimatach Fabryki Norblina. W menu znajdziecie takie pozycje jak steki, burgery, żeberka i znacznie więcej. W ofercie mamy szeroki wybór alkoholi i bogatą selekcję win. Zapraszamy do naszego lokalu, który na parterze przywita Was wystrojem rodem z amerykańskich barów, a na piętrze zaskoczy brytyjską elegancją ocieploną nietuzinkowym drewnianym wykończeniem.

Soul On The Grill
Restauracja SOUL ON THE GRILL to wyjątkowa amerykańska kuchnia w industrialnych klimatach Fabryki Norblina. W menu znajdziecie takie pozycje jak steki, burgery, żeberka i znacznie więcej. W ofercie mamy szeroki wybór alkoholi i bogatą selekcję win. Zapraszamy do naszego lokalu, który na parterze przywita Was wystrojem rodem z amerykańskich barów, a na piętrze zaskoczy brytyjską elegancją ocieploną nietuzinkowym drewnianym wykończeniem.
Uwaga Piwo
Uwaga! Ostrzegamy! W tym lokalu podajemy najlepsze rzemieślnicze piwo z kranu! Uwaga Piwo to rodzinny pub, który stworzyliśmy z pasji do piwa i miłości do ludzi. U nas poczujecie się jak w domu, a nam miło będzie Was ugościć.
Czeka na Was piwo w szerokiej gamie stylów i smaków. Od piw klasycznych po bardziej wysublimowane, wśród nich prawdziwe hity, championy i piwne premiery.
Tu krzewimy wysoką kulturę picia piwa i tworzymy miłą atmosferę sprzyjającą rozmowom przy kuflu piwa. Na wyłączność możemy również wynająć Wam salę na imprezy okolicznościowe lub spotkania firmowe.


Uwaga Piwo
Uwaga! Ostrzegamy! W tym lokalu podajemy najlepsze rzemieślnicze piwo z kranu! Uwaga Piwo to rodzinny pub, który stworzyliśmy z pasji do piwa i miłości do ludzi. U nas poczujecie się jak w domu, a nam miło będzie Was ugościć.
Czeka na Was piwo w szerokiej gamie stylów i smaków. Od piw klasycznych po bardziej wysublimowane, wśród nich prawdziwe hity, championy i piwne premiery.
Tu krzewimy wysoką kulturę picia piwa i tworzymy miłą atmosferę sprzyjającą rozmowom przy kuflu piwa. Na wyłączność możemy również wynająć Wam salę na imprezy okolicznościowe lub spotkania firmowe.

Wiśniewski Ltd.
Poznajmy się lepiej. Oto Wiśniewski…
• Otwarty – pierwszy w Polsce koncept gastronomiczny łączący funkcję baru i sklepu z mono produktem, wiśniówką.
• Szczery – napój spirytusowy o intensywnym smaku i aromacie wiśni, zwany również wiśniówką. W pełni naturalny, prosty w składzie, wytwarzany przez małą manufakturę.
• Towarzyski – recepta na dobrze spędzony czas w towarzystwie. Okazja do wzniesienia toastu, rozmów i spotkań.

Wiśniewski Ltd.
Poznajmy się lepiej. Oto Wiśniewski…
• Otwarty – pierwszy w Polsce koncept gastronomiczny łączący funkcję baru i sklepu z mono produktem, wiśniówką.
• Szczery – napój spirytusowy o intensywnym smaku i aromacie wiśni, zwany również wiśniówką. W pełni naturalny, prosty w składzie, wytwarzany przez małą manufakturę.
• Towarzyski – recepta na dobrze spędzony czas w towarzystwie. Okazja do wzniesienia toastu, rozmów i spotkań.