Skip to content

Gastronomia

Fabryka Norblina to wyjątkowe miejsce dla miłośników dobrego jedzenia. W zabytkowych halach pofabrycznego kompleksu powierzchnia poświęcona kulinariom zajmuje ponad 10 tys. mkw. To największa tego typu strefa w Polsce! Największym operatorem przestrzeni gastronomicznej jest FoodTown, który zabiera smakoszy w kulinarną podróż dookoła świata. To 23 koncepty gastronomiczne wraz z 5 barami tematycznymi. Oprócz tego, w historycznych uliczkach na gości czekają także restauracje: Bocca Ristorante & Pizzeria, Paradiso, legendarny warszawski Blue Cactus czy Soul on the Grill. Dodatkowo w sezonie letnim, specjalnie dla amatorów spędzania wolnego czasu na powietrzu, Fabrykę Norblina wypełniają liczne ogródki poszczególnych barów i restauracji, gdzie doznaniom smakowym towarzyszą dźwięki muzyki na żywo.

Z pewnością każdy znajdzie tu coś dla siebie!

Bocca

Ciao Amici!

Zapraszamy Was do Bocca Ristorante & Pizzeria – miejsca w którym poczujecie się jak w prawdziwym włoskim domu. Od dziś prawdziwą włoską kuchnię macie na wyciągnięcie ręki. Restauracja Bocca to miejsce z prawdziwą włoską gościnnością. Chcemy aby każdy z naszych Gości mógł spędzić czas w biesiadnej atmosferze pełnej celebracji, przy wspaniałym oryginalnym włoskim jedzeniu i winie. Wszystkie nasze produkty pochodzą prosto ze słonecznej Italii. Zaczynając od mąki, pomidorów i mozzarelli do pizzy po resztę produktów. Mąka na naszą pizzę dostarczana jest do nas z bezpośrednio z Neapolu od rodziny Caputo z młynu pracującego od 1924 roku.

Ti stiamo aspettando!

fot. Bocca
fot. Bocca
fot. Bocca
fot. Bocca

Bocca

Ciao Amici!

Zapraszamy Was do Bocca Ristorante & Pizzeria – miejsca w którym poczujecie się jak w prawdziwym włoskim domu. Od dziś prawdziwą włoską kuchnię macie na wyciągnięcie ręki. Restauracja Bocca to miejsce z prawdziwą włoską gościnnością. Chcemy aby każdy z naszych Gości mógł spędzić czas w biesiadnej atmosferze pełnej celebracji, przy wspaniałym oryginalnym włoskim jedzeniu i winie. Wszystkie nasze produkty pochodzą prosto ze słonecznej Italii. Zaczynając od mąki, pomidorów i mozzarelli do pizzy po resztę produktów. Mąka na naszą pizzę dostarczana jest do nas z bezpośrednio z Neapolu od rodziny Caputo z młynu pracującego od 1924 roku.

Ti stiamo aspettando!

fot. MEDIAFRESH
fot. MEDIAFRESH

Food Town

5 zabytkowych halach, na powierzchni 3,2 tys. mkw. znajduje się klimatyczny Food Town z 23 konceptami gastronomicznymi inspirowanymi trendami z całego świata. To wyjątkowe miejsce w otoczeniu przepięknej, historycznej architektury, z muzyką w tle i ofertą, która pobudzi kubki smakowe każdego gościa. W czterech zabytkowych halach Food Town goszczą restauracje, piąta dedykowana jest wydarzeniom rozrywkowym i kulturalnym, na które Fabryka Norblina zaprasza zarówno w tygodniu, jak i w weekendy.

fot. MEDIAFRESH
fot. MEDIAFRESH

Food Town

5 zabytkowych halach, na powierzchni 3,2 tys. mkw. znajduje się klimatyczny Food Town z 23 konceptami gastronomicznymi inspirowanymi trendami z całego świata. To wyjątkowe miejsce w otoczeniu przepięknej, historycznej architektury, z muzyką w tle i ofertą, która pobudzi kubki smakowe każdego gościa. W czterech zabytkowych halach Food Town goszczą restauracje, piąta dedykowana jest wydarzeniom rozrywkowym i kulturalnym, na które Fabryka Norblina zaprasza zarówno w tygodniu, jak i w weekendy.

Good Lood

Good Lood to nieszablonowa loodziarnia, codziennie inspirująca nowymi, zaskakującymi smakami. Nasze loody kręcimy w Krakowie, na śmietance i mleku z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Skale oraz świeżych owocach, ziołach i orzechach. Dla naszych Gości nieustannie odkrywamy loody na nowo, sięgając po nieoczekiwane połączenia, korzystając tylko z najlepszej jakości składników. Tworzymy smaki mleczne, wegańskie, sorbety oraz lody bez dodatku cukru, a wszystkie – bez konserwantów, sztucznych barwników i polepszaczy!

fot. Good Lood
fot. Good Lood
fot. Good Lood
fot. Good Lood

Good Lood

Good Lood to nieszablonowa loodziarnia, codziennie inspirująca nowymi, zaskakującymi smakami. Nasze loody kręcimy w Krakowie, na śmietance i mleku z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Skale oraz świeżych owocach, ziołach i orzechach. Dla naszych Gości nieustannie odkrywamy loody na nowo, sięgając po nieoczekiwane połączenia, korzystając tylko z najlepszej jakości składników. Tworzymy smaki mleczne, wegańskie, sorbety oraz lody bez dodatku cukru, a wszystkie – bez konserwantów, sztucznych barwników i polepszaczy!

fot. Let's Nibble
fot. Let’s Nibble

Let’s Nibble

Let’s Nibble to nowy gastronomiczny koncept mieszczący się w samym centrum Food Town – tuż przy BioBazarze. Miejsce stworzone z pasji do comfort foodu, kreatywnej i świadomej kuchni, idei wspólnego spędzania czasu i wyselekcjonowanego wina. Menu Nibble to nowoczesne i odważne smaki, przygotowywane z naciskiem na świadome wykorzystanie produktów przy współpracy z zaufanymi dostawcami. Pozycje podawane są w formie dań do dzielenia się, testowania i dosłownie skubania, a dopełnieniem każdego z nich jest idealnie dopasowane wino z każdego zakątka świata. Wszystko to w towarzystwie klimatycznego oświetlenia, industrialnej architektury i sztuki. 

fot. Let's Nibble
fot. Let’s Nibble

Let’s Nibble

Let’s Nibble to nowy gastronomiczny koncept mieszczący się w samym centrum Food Town – tuż przy BioBazarze. Miejsce stworzone z pasji do comfort foodu, kreatywnej i świadomej kuchni, idei wspólnego spędzania czasu i wyselekcjonowanego wina. Menu Nibble to nowoczesne i odważne smaki, przygotowywane z naciskiem na świadome wykorzystanie produktów przy współpracy z zaufanymi dostawcami. Pozycje podawane są w formie dań do dzielenia się, testowania i dosłownie skubania, a dopełnieniem każdego z nich jest idealnie dopasowane wino z każdego zakątka świata. Wszystko to w towarzystwie klimatycznego oświetlenia, industrialnej architektury i sztuki. 

Pijalnia Ziół “Dary Natury”

Pijalnia Ziół Dary Natury jest miejscem, gdzie w otoczeniu drewna i aromatycznych ziołowych bukietów można zjeść pyszny, wegetariański lunch, spędzić relaksujący czas z przyjaciółmi czy odetchnąć po ciężkim dniu. W lokalu znajduje się również zielarski sklep firmowy Dary Natury. Pijalnia Ziół na terenie Fabryki Norblina jest już drugim lokalem w Warszawie. Pierwsza lokalizacja została otwarta w 2018 roku, przy ul. Mokotowskiej 19 (Plac Zbawiciela). W menu obu lokali królują przede wszystkim ziołowe napoje, wegańskie i wegetariańskie zupy, naleśniki, pierogi, pasztety czy kanapki. Wśród deserów znaleźć można zarówno tradycyjne specjały, podlaskie ciasto Marcinek, jak i lżejsze słodkości, jak wegańska, bezglutenowa tarta z kwiatami lawendy.ującymi smakami.

fot. Dar Natury
fot. Dar Natury
fot. Dar Natury
fot. Dar Natury

Pijalnia Ziół “Dary Natury”

Pijalnia Ziół Dary Natury jest miejscem, gdzie w otoczeniu drewna i aromatycznych ziołowych bukietów można zjeść pyszny, wegetariański lunch, spędzić relaksujący czas z przyjaciółmi czy odetchnąć po ciężkim dniu. W lokalu znajduje się również zielarski sklep firmowy Dary Natury. Pijalnia Ziół na terenie Fabryki Norblina jest już drugim lokalem w Warszawie. Pierwsza lokalizacja została otwarta w 2018 roku, przy ul. Mokotowskiej 19 (Plac Zbawiciela). W menu obu lokali królują przede wszystkim ziołowe napoje, wegańskie i wegetariańskie zupy, naleśniki, pierogi, pasztety czy kanapki. Wśród deserów znaleźć można zarówno tradycyjne specjały, podlaskie ciasto Marcinek, jak i lżejsze słodkości, jak wegańska, bezglutenowa tarta z kwiatami lawendy.ującymi smakami.

fot. Soul On The Grill
fot. Soul On The Grill

Soul On The Grill

Restauracja SOUL ON THE GRILL to wyjątkowa amerykańska kuchnia w industrialnych klimatach Fabryki Norblina. W menu znajdziecie takie pozycje jak steki, burgery, żeberka i znacznie więcej. W ofercie mamy szeroki wybór alkoholi i bogatą selekcję win. Zapraszamy do naszego lokalu, który na parterze przywita Was wystrojem rodem z amerykańskich barów, a na piętrze zaskoczy brytyjską elegancją ocieploną nietuzinkowym drewnianym wykończeniem.

fot. Soul On The Grill
fot. Soul On The Grill

Soul On The Grill

Restauracja SOUL ON THE GRILL to wyjątkowa amerykańska kuchnia w industrialnych klimatach Fabryki Norblina. W menu znajdziecie takie pozycje jak steki, burgery, żeberka i znacznie więcej. W ofercie mamy szeroki wybór alkoholi i bogatą selekcję win. Zapraszamy do naszego lokalu, który na parterze przywita Was wystrojem rodem z amerykańskich barów, a na piętrze zaskoczy brytyjską elegancją ocieploną nietuzinkowym drewnianym wykończeniem.

Uwaga Piwo

Uwaga! Ostrzegamy! W tym lokalu podajemy najlepsze rzemieślnicze piwo z kranu! Uwaga Piwo to rodzinny pub, który stworzyliśmy z pasji do piwa i miłości do ludzi. U nas poczujecie się jak w domu, a nam miło będzie Was ugościć.
Czeka na Was piwo w szerokiej gamie stylów i smaków. Od piw klasycznych po bardziej wysublimowane, wśród nich prawdziwe hity, championy i piwne premiery.

Tu krzewimy wysoką kulturę picia piwa i tworzymy miłą atmosferę sprzyjającą rozmowom przy kuflu piwa. Na wyłączność możemy również wynająć Wam salę na imprezy okolicznościowe lub spotkania firmowe.

fot. Uwaga Piwo
fot. Uwaga Piwo
fot. Uwaga Piwo
fot. Uwaga Piwo

Uwaga Piwo

Uwaga! Ostrzegamy! W tym lokalu podajemy najlepsze rzemieślnicze piwo z kranu! Uwaga Piwo to rodzinny pub, który stworzyliśmy z pasji do piwa i miłości do ludzi. U nas poczujecie się jak w domu, a nam miło będzie Was ugościć.
Czeka na Was piwo w szerokiej gamie stylów i smaków. Od piw klasycznych po bardziej wysublimowane, wśród nich prawdziwe hity, championy i piwne premiery.

Tu krzewimy wysoką kulturę picia piwa i tworzymy miłą atmosferę sprzyjającą rozmowom przy kuflu piwa. Na wyłączność możemy również wynająć Wam salę na imprezy okolicznościowe lub spotkania firmowe.

fot. MEDIAFRESH
fot. MEDIAFRESH

Wiśniewski Ltd.

Poznajmy się lepiej. Oto Wiśniewski…

Otwarty – pierwszy w Polsce koncept gastronomiczny łączący funkcję baru i sklepu z mono produktem, wiśniówką.

Szczery – napój spirytusowy o intensywnym smaku i aromacie wiśni, zwany również wiśniówką. W pełni naturalny, prosty w składzie, wytwarzany przez małą manufakturę.

Towarzyski – recepta na dobrze spędzony czas w towarzystwie. Okazja do wzniesienia toastu, rozmów i spotkań.

fot. MEDIAFRESH
fot. MEDIAFRESH

Wiśniewski Ltd.

Poznajmy się lepiej. Oto Wiśniewski…

Otwarty – pierwszy w Polsce koncept gastronomiczny łączący funkcję baru i sklepu z mono produktem, wiśniówką.

Szczery – napój spirytusowy o intensywnym smaku i aromacie wiśni, zwany również wiśniówką. W pełni naturalny, prosty w składzie, wytwarzany przez małą manufakturę.

Towarzyski – recepta na dobrze spędzony czas w towarzystwie. Okazja do wzniesienia toastu, rozmów i spotkań.